Minder på den indre harddisk.

Jeg er sådan et sansemenneske.

Min indre harddisk suger fragmenter, stemninger, dufte, lyde osv til sig. Og så gemmer den dem et sted i én af de bagerste arkivkasser et sted oppe i hjernens fjernlager. Og *PUF* så popper der nogen gange et minde op, fordi en duft eller en lyd, har trikket noget i mine gemmer, som jeg ellers havde glemt.

Det er ret sjovt når det sker. Og hver gang bliver jeg forundret og overrasket. Og nogle gange helt rørt.

De sidste dage har det blæst/stormet en del. Og selvom jeg fysisk har været her i Århus, så har min hjerne ført mig tilbage til et utal af weekender og ferier som barn, ved Vesterhavet. Jeg har hørt lyden af tagpladerne på sommerhuset der rykkede på sig i stormvejr. Jeg har næsten fysisk kunnet dufte saltvandet der hang i luften uanset hvor langt væk fra havet vi var. Og jeg har kunnet mærke det stiv-fedtede hår man fik. Jeg har husket at jeg ALTID ville ud at bade. Selvom de voksne stod i vinterfrakker og halstørklæder og skuttede sig, så smed jeg tøjet og hoppede i vandet mindst til knæene. Jeg husker leg med hunden i sandet, gyngen i gyngestativet, akrobatnumre i samme stativ. Og cykelture op til bageren efter kage og brød, med et indkøbsnet på bagagebæren. Jeg husker det orange træskrivebord som vi havde fået af naboen, og som blev malet hvidt. Jeg husker væggene min far pudsede op med sådan noget sandstads så man skrabte knoerne hvis man stødte hænderne mod når man legede – men det var mægtig populært, alle havde det på væggene. Og jeg husker min mor syede et helt hus af lagner til at have rundt om køjesengen – med vinduer, dør, og masse fine detaljer. Og så husker jeg, at jeg følte mig som de piger fra Bulderby der fik nyt værelse, og at det hele var så fint og særligt.

 

Det er dejlige minder at få, blot fordi det blæser i Århus. Åh hvor jeg drømmer om at få mit eget sommerhus.

 

  1 comment for “Minder på den indre harddisk.

  1. 7. april 2018 at 20:37

    Årh, det kan jeg knagme godt forstå! <3
    Hvor er det sjovt, som sanseindtryk gør den slags ved os. Og hvor er det interessant, at du er så betaget af Vesterhavet <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *