Ro for øjnene.

“Jeg kan ikke lide når der er overmøbleret”, sagde min far en dag.

Mine forældre havde nylig flyttet om på nogle møbler. Nytænkt et par rum, omrokeret og opgraderet lidt rundt i huset.

Det er sådan noget de gør engang imellem. Ligesom de maler en væg i en anden farve, flytter rundt på planter i haven, syer nye puder. Ordner og arrangerer. Hvorefter de går rundt og føler det hele lidt an, og mærker efter hvad der føles rigtigt og ser pænest ud.

…..

Laden den sgu lige stå lidt.

…..

Æblet falder sjældent langt fra stammen og alt det der man siger. Det er ikke helt forkert det ordsprog, i hvert fald passer det overordentlig godt på mig også.

Jeg ELSKER at ordne, arrangere og fornye. Der er sjældent ro på herhjemme i ret lang tid af gangen. Jeg er NØDT TIL at lave lidt om jævnligt. Det er sjældent de store ændringer, men de er der. Købet af en ny vase kan omrokere alt dims i stuen. Ligesom en nymalet væg kan give mig følelsen af et helt nyt rum. Jeg elsker at rydde op i ting, organisere tingene, rydde ud ud ud. Det er langt vigtigere for mig, at det er æstetisk pænt (i mine øjne), end at det er super praktisk. Omend det praktiske er kommet i noget højere kurs gennem årene. Jeg køber ikke ret meget nyt, men bruger instagram, DBA, og et par faste loppedamer. Ting cirkulerer, det er sgu så moderne.

Jeg gider ikke have et boligmagasin-hjem. “Nordisk og enkelt”, nej tak. Selvom mit tidligere hus faktisk var i magasiner i både DK, Norge og Sverige. Og i lokalavisen. Men jeg gider ikke have det samme som “alle de andre”, selvom jeg nok alligevel har det, og ikke er så original som jeg selv går og bilder mig ind. Jeg kan blive helt urimeligt hidsig inde i kroppen hvis min mand formaster sig til at ville stoppe for mang ting ind i hjemmet. Ligesom jeg (undskyld jeg lyder som en dåse, men det er altså sådan jeg har det) bliver klaustrofobisk når jeg kommer ind et sted hvor der er for meget stampet sammen på ét sted.

Aka min fars udtalelese først i indlægget her.

 

Når jeg nu har det sådan, er det så ikke ironisk at vi har et 50 kvm anneks fyldt til bristepunktet med “pis og lort” af aflagte møbler, gamle legesager, udvokset tøj, tomme colaflasker, genbrugsgrej, værktøj, cykler, en hjørnesofa, havemøbler, 2 gamle puck maxi, et ukendt antal togbaner, gamle skolebøger osv osv ? I flere år gav jeg manden skylden for rodet derovre. Men jeg må indrømme at 50% af det er mit efterhånden. Fordi at hver gang jeg “laver om”, losser jeg bare det der skal ud / videre / what-ever derover…. Og åbner man mine skabe inde i huset er der også kaos i det halve af dem. Jeg rydder op og rydder op. De fleste ting har faste pladser, det er ikke dem der driller. Men det er alle de ting der ikke har en fast plads. Og så også det faktum at vi bor 5 mennesker, en hund og en kat på 125 kvm. Her er ikke overvældende med plads!

 

Jeg har et par personlige nytårsforsætter jeg ikke deler her. Men jeg har også et der hedder mere af den strukur jeg holder så meget af, og som giver mig en fysisk ro i kroppen, og som jeg behersker bedst på overfladen. Den skal lige et tag dybere ind tak. Jeg har genåpnet min gode gamle notesbog med idéer og planer / lister, og jeg kan helt mærke det kribler i fingrene for at begynde at krydse af.

Første rum og punkt på listen er allerede i fuld gang. Det er mandens lille kontor / rum hvor vi har tegnegrej og lego her i underetagen.

Det blir godt! Det skal nok blive megagodt.

20171218_152122

 

(billedet er tilbage fra før jul. Sofaen er købt på DBA. Gyngestoen købte jeg engang af en veninde. De små klapstole er lopper, skrivebordet i hjørnet er fra genbrug, den gamle originale Eames købte jeg for en halv måneds madbudget da jeg var alenemor for år tilbage. Ryatæppe på væggen, svingarmslampe, vitrineskabe på væggen og det store E, er også genbrug / hjemmelavet. Sofabordet er en bryllupsgave fra mine forældre)

 

Ps: forleden fortalte min mand mig om en drøm han havde haft om natten. Han drømte at han kom hjem fra arbejde en dag, og så havde jeg flyttet legehuset til et andet sted i haven. Da han efterfølgende kom ind i huset gik der håndværkere og ordnede noget. Ham fortalte mig at han ikke engang var blevet overrasket i drømmen, for det er sådan det er at bo med mig. Jeg ved ikke om det betyder jeg kan begynde at hyre håndværkere ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *