Aj vel ?

Jeg plejer ikke som sådan at blive ramt af efteråret.

Men i år er der altså noget der tynger mig lidt. Om det er det faktum at vi nu på 5. år kører på afbrudt nattesøvn ( you do the math…. Da mellemste på 4½ begyndte at sove igennem, fik vi mindste på nu knappe 2½. Og han vågner stadig 95% af tiden en gang hver nat hvor han kommer i smørhullet ved os voksne). Om det er fordi jeg har fusking hostet i en måned nu, og konstant går og spritter af og hoster i ærmet, eller måske det faktum at jeg går og glemmer ting, fordi jeg i virkeligheden har for mange tanker i hovedet. I ved, bare sådanne tanker om fremtid og sygdom og andre festlige ting.

Ironi kan forekomme.

20171014_145234

Jeg er ikke som sådan ‘blå’. Men jeg er satterme træt, af at være træt. Og jeg har bestemt mig for, at jeg vil gøre hvad jeg kan, for at vende skuden og huske på mit faktisk glimragende humør, huske på at ‘sige pyt’. Og så også lige at blive ved med at følge min mavefornemmelse – for den plejer sjældent at svigte mig.

 

Jeg er allerede startet, på at gøre ting der gør mig godt. Som altid, så har jeg lavet en liste. Og måske kan den inspirere andre til at lette efterårsblues eller bare til nogle rare efterårsvaner der gør godt.

 

 • Jeg motionerer ! Jaja, det siger alle er så godt, og det ER det altså. Jeg går til noget bootcamp træning ved en helt igennem FAB træner 2 gange i ugen. Det er en time pr gang, og udover at jeg sveder som et svin, så får jeg arbejdet hele kroppen så effektivt igennem som jeg aldrig selv har formået. Vi snakker træning med kettleballs, TRX, og egen kropsvægt, og det er SÅ fedt. Udover det, forsøger jeg at få plads til en løbetur i ny og næ.
 • Jeg går mange ture med hunden. Det er så rart at tømme hovedet og få frisk luft efter ofte lange dage indendørs på arbejdet. I det hele taget sørger jeg for frisk luft. Haven giver stadig noget at lave fx.
 • Jeg tager trapperne på arbejdet. Jeg arbejder i et hus på 4 etager, og der er MANGE ture op og ned af trapperne i løbet af en dag.
 • Jeg forsøger at spise sundt og varieret. Men jeg har droppet forbud mod bestemte madvarer. Det fungerer ikke i længden for mig – jeg bliver ikke en rar person af at undvære brød!
 • Jeg er begyndt at havbade. Jeg har en intention om at blive ved så længe jeg overhovedet kan, for hooold nu kæft manner det er lækkert. Dét giver energi og godt humør.
 • Jeg har sænket forventningerne til hvad jeg skal kunne nå af praktiske ting hjemme – jeg vil meget hellere strikke og se serier.
 • Jeg hører podcast’s. I flertal. Jeg har klare favoritter i ‘Mads & Monopolet’, ‘Voksen ABC’, ‘Detox din hjerne’, ‘Third ear’ (håber snart de kommer med mere) og den hylemorsomme ‘My dad wrote a porno’. Jeg hører altid podcast  når jeg kører til/fra arbejde, når jeg er alene om fx opvasken eller på en løbetur.
 • Jeg forsøger at skabe alenetid med hver af ungerne. Specielt største og jeg har nogle ting vi er fælles om nu, efter nogle år hvor hun har været skubbet lidt bag i køen pga de små.
 • Jeg forsøger at komme i seng i ordentlig tid…. forsøger virkelig.
 • Jeg insisterer på alenetid fra tid til anden. Jeg er jo aldeles godt gift, så min mand er fuldt ud forstående når jeg trækker mig og er introvert.
 • Jeg gider ikke have dårlig samvittighed, og jeg gider ikke spilde min tid på idioti. Dette her sidste punkt er faktisk en pænt god leveregel – så kan man spare sig selv for meget.

 

Jeg håber mine tiltag / vaner kan afhjælpe noget træt- og tunghed. Eller også skal man måske bare acceptere lavere tempo og energi nu hvor der er flere mørke end lyse timer.
20171014_145402 20171014_150810

(billederne er fra i lørdags hvor mellemste barn var på weekend ved bedsteforældrene, og resten af os tog en tur til Moesgaard strand. Og jeg fik en dukkert)

  2 comments for “Aj vel ?

 1. 18. oktober 2017 at 17:20

  Åhh, hvor jeg kender det, du har min dybeste medfølelse, og hvad du nu ellers har brug for… Et par tændstikker til at holde øjnene åbne? Manner, det er hårdt, det børnehejs! Har i mange år levet højt på de vise ord ‘this too shall pass’, men når man et træt er det som om INGENTING virker. Men altså vinterbadning! Wauw! Jeg har vilde planer om det når jeg bliver ældre, for nu er tilværelsen lidt for crazy til den slags udskejelser…
  Nå, kram fra mig ❤️

  • Maria
   29. oktober 2017 at 21:12

   TAK for faen !
   Og ja, det er jo faser og perioder, og lige pludselig bliver alt nemmere. Det er det faktisk allerede, jeg skal bare huske at tage hovedet ud af egen numse og sådan rigtigt “se” det.
   Nogen gange skal man bare brøle lidt, ikke?

   Det der vinterbadning – ihhh hvor er det befriende. Desværre tror jeg ikke jeg i år formår at køre den ret langt. Det kræver jo lidt man vedligeholder det det, og kommer i vandet jævnligt, ellers bliver det for koldt for kroppen. Jeg er alene om det, min familie vil kun stå på det tørre og fnise af mig.

   Kram til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *