Blomsterbryllup.

2013-09-12_543143117867444700

I morges for 4 år siden havde jeg de vildeste sommerfugle i maven. Jeg havde klump i halsen, og et lommetørklæde stoppet i BH’en.

Familien var inviteret til dåb af vores mellemste datter – Edith. Hvad de ikke vidste, var at vi også havde en anden aftale i kirken den formiddag, vi ville nemlig giftes. Det var super vigtigt for os, at vores aller nærmeste skulle være til stede, og være med til at fejre os, men vi ønskede det ikke på den traditionelle måde. Vi ønskede ikke suppe-steg-is, og vi ønskede ikke at skulle leve op til diverse forventninger om hvordan et bryllup skal være. Ikke at vi som sådan tror det ville være sådan – vi ønskede blot at det skulle være lige præcis på vores helt egen nedtonede måde.

 

Og som sagt, så ønskede vi vores nærmeste omkring os.

 

Jeg har aldrig været prinsessetypen. Men jeg ønskede mig en smuk kjole – så jeg købte mig en super smuk Fyrstenberg. En veninde var med og hjalp mig med at vælge kjolen. Skoene betalte jeg med penge jeg havde tjent på at lave lidt freelance for mit arbejde, mens jeg var på barsel. Blomsterne til at pynte med i stuen købte manden-med-de-gode-arme og jeg i den lokale Brugs et par dage i forvejen. Maden som var et stort buffetbord, havde vi selv lavet i dagene op til, og bordpynten var diverse vaser lånt af en anden veninde samt  råt lagenlærred som duge. Mandens tøj var et par lækre jeans, en nyindkøbt skjorte, og hans fars gamle habitjakke. Samme jakke, som hans far havde på da han blev gift med min mands mor. Min mands far gik bort for mange år siden, så det var en særlig måde at have ham med til vores bryllup på.

Edith blev døbt i min families traditions-dåbskjole. Samme kjole jeg selv er døbt i, og som begge hendes søskende også er døbt i. Det er en kjole som er syet af min mors gamle konfirmationskjole.
2015-08-01_1042027992050559029

 

Det var den smukkeste og fineste dag, og jeg får en lille klump i halsen når jeg tænker på alt det fine der skete den dag. Som de ris min far og svigerinde fandt i køkkenet og smed i nakken på mig. Eller da der blev banket på glassene og min mand snavede mig i knæ.

Eller da alle gæster var gået hjem. Børnene sov, og der var helt stille og roligt i huset – og vi der, dansede rundt i stuen, som mand og kone, for første gang. Helt stille og uden musik.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *