Den store og fantastiske EFTERÅRSLISTE.

Jeg elsker lister!

Men det skal være lister der giver overblik, eller lister der remser alt det gode op jeg gerne vil, eller har bedrevet. Lister kan også være dræbende, hvis ikke man må afvige fra dem, og hvis de bliver køreplanen for ens dag / liv, så er det ikke længere så afsindigt fedt. Sådanne lister gider jeg ikke.

Efterårslisten der imod – den er fyldt til bristepunktet med ting jeg gerne vil, ting der er planlagt i kalenderen, og ting der gør mig glad her i efteråret. Folk har det med at klage sig over efterårets komme, men uhh hvor jeg altså elsker den årstid med dens flotte farver, friske sprøde luft, klarhed, ro, og også ruskende regn.

I dette efterår glæder jeg mig til:

– Vi skal finde nogle kastanjer, ungerne og jeg, og så tror jeg i hvert fald Edith kan være med til at lave edderkoppespind med farvet garn.

– Æbler! Æbler i lange baner. Vi skal lave gammeldags traditionel æblekage med makroner og flødeskum. Vi skal bage boller med revede æbler og kanel i, og så tror jeg vi skal prøve at lave æblechips/ tørrede æbler i ovnen.

– Stranden. Altid stranden. Jeg vil gå ture langs havet og snuse saltduften helt ned i bunden af lungerne. Og både ungerne og hunden vil grave huller og med garanti få alt for våde fødder. Vi skal samle fine skaller. Og huske et par ekstra tørre sokker.

– Familieweekend ! Med mine søskende, mænd & koner, og børn og svigerbørn og ja os alle sammen. Vi samles ved vores forældre og er sammen en hel weekend fyldt med mad og hygge. Jeg glæder mig helt særligt til lige præcis denne her weekend i år – det er alt for sjældent vi alle ses samtidig.

– Halloween. Ikke at vi som sådan selv fejrer det. Men jeg synes det er hyggeligt at udhule græskar og stille lys i, ude i mørket. Og der er også den årlige halloweenfest i de smås institution. Det tror jeg bliver hyggeligt i år.

– Dyrehaven. Vi har faktisk aldrig været i dyrehaven i Moesgaard, og jeg synes simpelthen det er SÅ ærgerligt. Det kunne jeg tænke mig at gøre noget ved i år.

– Sommerhus. Af hele to omgange.

– Først en weekend bare jeg og en god veninde. Vi skal have masser af uforstyrret tid til snak og strik og god mad. Og havduft selvsagt. Det kan godt gå hen og blive en tradition, i hvert fald er det nu anden gang vi har prioteret den form for venindetid sammen. Det er guld værd!

– En måneds tid senere tager jeg hele min lille storfamilie med under armen, og drøner sammen med det bedste vennepar og deres unger i pool sommerhus. Igen med samme formål – afslapning, snak, og god mad. Og strik (og hemmelige smøger) til mig. Dette er også efterhånden en tradition. Vi har nemlig fundet ud af, at udover vi er fantastisk gode venner, så er vi faktisk også rigtig gode til at feriere sammen. Tror det er 5. gang vi skal afsted på tur sammen nu.

– Teenageren bliver officielt teenager. Jeg planlægger en vulgært stor og god kage at fejre hende med. Det har hun fortjent, hun er noget af det dejligste man kan få af teenagere. (alt er selvf relativt. Men når hun ikke synes jeg er en giga pinlig nar, så er hun stadig ret glad for mig. Og det er alt andet lige ret fedt for gammelmor her.)

***

Så det er mit efterår – jeg glæder mig og jeg nyder at være igang med det.

Dejlig søndag til jer der læser med ❤

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *