Fælles børneværelse – del 1.

Da vi købte huset her, havde i ét barn. 3 år senere havde vi 3 børn….

Huset er gennemrenoveret af dem vi købte det af, og selvom det i praksis vil kunne lade sig gøre at lave rumfordelingen om, er det for omstændigt for os.

De to små deler derfor værelse – og det er simpelthen det fedeste rum i hele huset, og faktisk det rum der fik specielt mig til at gå i svime. Det er simpelthen SÅ hyggeligt det rum. Og stort. Og med tagbjælker og to vinduer. I den ene ende er der legeområde, og i den anden deres soveafdeling.

Lige nu er ungerne 2 og 4 år, og det fungerer supergodt med at de deler værelse. Når det engang måske ikke fungerer længere finde vi en anden løsning. De er nu i den alder hvor de faktisk rigtig gerne vil lege på værelset. Helst med en voksen i nærheden, eller i hvert fald på samme etage, men i det sidste oftere og oftere også bare de to. Så tænder vi for babymonitoren nedenunder så vi kan høre hvis de har brug for vores hjælp.

Idag tænkte jeg at vise den ende af værelset frem hvor der leges.

20170831_105052 20170831_104928

Under skråvinduet står en gammel ikea sofa med et par tæpper over, der læser vi altid godnathistorier, og det er også et godt sted at sidde og strikke mens ungerne leger. Det store gamle skab er til deres sengetøj, lidt legetøj, og diverse skrammel der sjældent bliver brugt. Legesagerne i reolen er dem de leger med mest, og som de selv kan sætte på plads – i hvert fald i teorien. Det store runde bord midt i værelset er rigtig godt at sidde og lege med småting ved.

20170831_105113 20170831_104941

Fiskehalen syede jeg til en fastelavn for Edith for et par år siden. Der plejer også at hænge en fe-prinsessekjole der, men den har skinken på i børnehave idag.

***

Da vores hus er på to etager, har ungerne også legesager i stuen i stueetagen, hvor vi opholder os langt mest. Af og til flytter vi lidt rundt på sagerne mellem etagerne – så er det næsten som at få nyt. Med jævne mellemrun rydder jeg ud i sagerne også, og giver til mødrehjælpen eller andre der gerne vil have det. Det er svært ikke at blive oversvømmet i legesager når der er to børn med så lille aldersforskel, men jeg forsøger virkelig da jeg synes det nemt bliver helt kvalmt med for mange ting, samt de jo alligevel altid har deres favoritter og leger meget med det samme. Mange af tingene er genbrug fra både vi forældres barndom, fra da storesøsteren var lille, og fra markeder. Det samme gælder faktisk møblerne. Bortset fra IKEA sofaen (som faktisk også er købt brugt), er alt gamle gedigne møbler der kan holde til lidt af hvert. Reolerne er fra et kontor.

Her ikke ikke meget fancy moderne over det – og det fungerer rigtig godt herhjemme ved os.

***

Næste gang viser jeg den anden ende af værelset frem – det er soveafdelingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *