Fokus.

20170829_151117

Det har været én af de der eftermiddage, man husker på, når vinteren om nogle måneder raser og det hele er mørkt, vådt og klamt. Bare det er skrive at det bliver sådan om få måneder, føles helt fremmed. Kan det virkelig passe at der fx kun er 4 måneder til jul – vi skal da lige have et efterår først. Ohh, efterår – jeg er vild med efteråret, men mere om de tanker en anden dag.

Idag har nemlig været en af de sensommerdage hvor vi transformerede eftermiddagen om, og havde følelsen af ferie. Jeg kunne lige nå at slå plænen inden jeg hentede de små hjem fra institution kl 14:30 (hurra for deltid ja). Jeg kan rigtig godt lide at slå græsset. Det er nærmest meditativt at gå frem og tilbage med ‘rugbrødsskubberen’. Nogle gange hører jeg en podcast, andre gange lader jeg bare tankerne flyve. Og så er det oven i købet ret god træning, for det er tungt at skubbe græsklipperen rundt i det høje tunge græs fuld af mos og buler i plænen.

I et hjørne af haven har vi cherrytomater stående i en stor gammel zinkbalje. I år har de givet temmelig dårligt pga for lidt lys (og ditto varme formoder jeg også). Næste år skal der klippes lidt mere ned omkring dem, og der skal nippes sideskud – det blev bare ikke rigtig til noget i år. Men en håndfuld modne er det blevet til, og på bedste blogger manér skulle jeg lige tage et billede.

20170829_151119

20170829_151120

 

Vitus var ikke super enig med mig i, at han ikke skulle spise tomaterne med det samme. Det er nemlig én af hans ynglings-spiser. (ajmen SE lige de billeder – drengen stjæler jo fokus fra mine tomater)

Vi brugte hele eftermiddagen i haven / på terrassen. Ungerne legede med de legesager vi har boende fast udenfor. Og de rutchede, gyngede, og legede med vandsprøjter og løb rundt med bare numser og høje hvin. Jeg kunne endda sidde helt stille og have en form for ‘Maria tid’ midt i det hele, og nyde at kigge i et blad og få solstråler i nakken. Jeg havde planlagt vi skulle have hot dogs til middag, så heller ikke der var der de store krav til gastronomisk udfoldelse i køkkenet eller masser af tid væk fra min siddepude på terrassegulvet.

Dagen sluttede af med manden puttede ungerne, teen’en gik i seriemode, og jeg drønede ned i min lokale kreaklub til strik, snak og damehygge.

 

Som sagt – en helt ferieagtig stemning, på en helt plain tirsdag i slut august. Tak for det.

 

Hej fra Maria.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *