Flyvende superbørn, en ordentlig røvfuld, en cykelhjelm, og optankning til efteråret.

flying_s4

I starten af august var jeg med min familie inviteret til et stort velgørenheds show arrangeret i et samarbejde mellem Flying Superkids, Livol og ‘Normal’ ( i ved, den der sjove butikskæde der har alverdens ting til næsten ingen penge). Vi var en håndfuld bloggere med familier der var inviteret, og så var en stor del af billetterne fordelt til børnene og deres familier fra Børneafdelingerne på Skejby Sygehus, Odense Universitets Hospital og Aarhus Kommune socialafdeling.

Formålet med showet, var at indsamle penge til Børneulykkesfondens arbejde for danske børns sundhed. I år er målet at få børn til at bevæge sig mere, og som en del af dette er et klart mål at få flere børn og unge til at bruge cykelhjelm. Det med at bevæge sig mere, var der virkelig kræset for. I forområdet var der hoppeborge, leg med hulahop ringe og motorikbane lavet af Boobles. Der var desuden en stand sat op af instruktørerne fra Flying Superkids, hvor ‘almindelige børn’, kunne prøve kræfter med kraftspring. Det var SÅ herligt og fint. Desuden var der et bamsehospital, og ‘Normal’ havde en stand hvor man kunne være med i en konkurrence om en varekurv fra deres butik. Man skulle iklæde sig et udvalg af deres varer – og se her hvem én af vinderen var – jeg kan godt afsløre hun var i himmelen bagefter – hun eeeelsker ‘Normal’. Ved ‘Normal’ standen kunne man købe deres nye smarte sorte cykelhjelm. Den er lavet i samarbejde med Livol og Børneulykkesfonden. Med den følger et ark klistermærker, så man selv kan pynte den og gøre den personlig – og håbet med det, er at flere store børn og unge vil bruge cykelhjelm. Andelen af dem, er nemlig desværre faldende allerede fra 10 års alderen. Andrea, som er næsten 12 bruger trofast cykelhjelm. Måske mest fordi jeg har arbejdet nogle år i Oslo på en genoptræningsafdeling for folk med senhjerneskader. og jeg har fortalt hende alle skrækhistorierne. Det er ikke noget at lave sjovt med, hjerneskader er serious shit! og ved brug af cykelhjelm vurderes det faktisk at risikoen for hovedskade reduceres med hele 60%. ‘Normal’s’ hjelme koster kun 179 kr, og heraf går 35 af dem til Børneulykkesfonden og deres arbejde. BRUG NU BARE DEN HJELM, ikk !? Den fåes i 2 størrelser – og den store af dem passer faktisk også mit hoved. De sælges så længe lager haves, så er det lis’som sagt!

flying_s1

 

Som om det var bestilt, var der det herligste vejr, og vi brugte faktisk et par timer på at gå rundt og lege og spise pølser og småhilse på de andre bloggere. I mit femkløver af en familie, havde vi valgt at det kun var pigerne der var afsted. Og vi havde simpelthen sådan en hyggelig aften, mig og mine to tøser. Andrea har før haft fornøjelsen af at overvære at show med Flying Superkids, men for Edith var det første gang. Hun har aldrig været med til lignende ( har fx endnu heller ikke oplevet en biograftur). Hun var tryllebundet!

flying_s3

(elendig billedkvalitet – rødt lys & eufori. Ved nærmere eftertanke, så var det præcis sådan det var)

Inden showet startede for alvor, og mens folk fandt siddepladser, var der lidt info om Flying Superkids og deres hverdag på en stor skærm inde i show teltet. Allerede dér, var Edith helt opslugt og fashineret. Og det var både Andrea og jeg også. Det er ret imponerende hvad de unger kan, og hele deres udstråling og engagement er simpelthen så ægte og levende. Man kan tydeligt se at de nyder det og har det sjovt. Jeg har en kollega hvis barn har været der i 10 år – og det er absolut også kun det samme jeg har hørt fra hende.

Da showet for alvor skulle gå igang, blev det er i øvrigt bekendtgjort at mobiltelefoner var strengt forbudt, og hvis man mod forventning alligevel hev den frem, så ville man blive trukket ud bagved og få en røvfuld… Og ved i hvad, det gav altså en anden dimention til showet. Man var til stede, og oplevede og SÅ hvad der skete. Direkte, og ikke gennem en skærm for at fange det perfekte billede. Jeg synes egentlig ikke jeg personligt er slem til at have min tlf fremme hele tiden, men det her var da en håndfast reminder om at pakke elektronikke væk, og være fuldt ud til stede. Det er da også langt mere respektfuldt overfor artisterne – hvad enten det er Flying Superkids, en koncert eller et middags selvskab…. Ja det var et sidespor, men en sund tanke at

flying_s5

Det var et rigtig fint show. Det var et godt arrangement, og vi var rigtig glade for at være med. Og så er jeg er glad for at kunne dele lidt ud af budskabet her på bloggen. Vi blev lige tanket op til efteråret, med fart og farver og glade børn. Med nykøbte cykelhjelme og en reminder om både at passe på os selv & hinanden, OG om at være til stede lige her og nu.

 

Det var Lahme Kommunikation der inviterede os – og dermed er dele af dette i formel stand sponsoreret. Jeg garanterer dog at det er mine og mine ungers egne gode oplevelser af en sen eftermiddag/tidlig aften jeg har delt her. 

  1 comment for “Flyvende superbørn, en ordentlig røvfuld, en cykelhjelm, og optankning til efteråret.

  1. 6. september 2016 at 7:45

    Det var en virkelig fed eftermiddag.
    *ha ha* Anna vandt også en kurv og var HELT OPPE OG KØRE OVER DET!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *