Det handler om mad – igen.

TILBAGE i starten af april lavede jeg et blogindlæg med helt almindelig hverdagsmad. Siden da er jeg fortsat med at tage billeder af maden, fordi det tilsyneladende stadig er en god reminder for mig selv om at variere maden og ligesom på så mange andre punkter af hverdagen, at dokumentere den del. Det er jo mad, for faen – det er pissevigtigt og godt ( AL mad er godt, jeg elsker mad!).

UDOVER det, så er der også den lille bagtanke om at vise mig selv om dem der kigger med, hvad man egentlig får for pengene. Jeg har nemlig over de sidste måneder strammet lidt op på madbudgettet. I ved, den der klassiske med at forsøge at holde en madplan, handle stort ind én gang i ugen, undgå de dyreste indkøbssteder men samtidig uden at gå på kompromis med kvaliteten. Og alt sammen at holde os inden for et månedligt budget på 6000 kr. Vi er som bekendt 5 personer i huset her (og en kat, som har et pænt stort forbrug af tørfoder og tun). Vi har ét fuldtids blebarn, én der kun bruger ble om natten, og så vægter vi rigtig højt at hvis ikke vores mad er økologisk det hele (det er det ikke), så er det som minimum dansk. Vi køber intet halvfabrika som fx færdigretter, knorrpulvere, osv i den dur – det er mere kemi end det er mad i mine øjne, og så er det i øvrigt også alt for dyrt en måde at lave mad på. Men vi laver heller ikke selv vores leversposteg og sådan….

OG, det er faktisk lykkedes os rigtig godt. Vi holder os stort set inden for budgettet, endda med afholdelse af fødselsdage og masser af gæster til spisning. Jey.

Eftersom jeg har taget en hulens masse madbilleder deler jeg dem op i to indlæg – ét i dag og ét i morgen. Idag kommer der en masse bud på aftensmad, og i morgen kommer der morgenmad, en enkelt madpakke, og frokoster. Jeg føler for at nævne, at det jo bare er udpluk af vores mad, og ikke en madplan eller et billede af at vi kun spiser det jeg taget billeder af. Det er bare udpluk til inspiration  🙂

 

majmad2

Børnevenlig (og Mariavenlig, jeg kan ikke lide ret stærk mad) chili, speltkerner og broccoli.

majmad6

Kalvekød og fløde/svampe sovs, bønnefritter, diverse gnavegrønt.

majmad8

Tærte med skinke, grønne bønner, seriøse mængder ost og æg, sprød salat, feta, og gulerødder. Minitærtefadet er kogte grøntsager til Vitus.

majmad9

Svinemørbrad i en sovs med gulerod, halve tomater, aspargesbroccoli og gulerod. Dertil fik vi spidskålssalat. (det er ikke en finger der ligger og spræller på gulvet, det er såmænd bare endnu en gulerod)

majmad10

Krydrede frikadeller bagt i ovnen, perlespeltblanding med grønkål og rødløg, kogte kartofler til dem der ville have det, og en god blanding kryddersmør.

majmad12

Marineret kyllingeindrefilet og ægstegte blomkålsris m. perberfrugt.

majmad14

Tøm køleskabet / aka, æggekage med gode pølser, rødbeder, pastinak og kartofler.

majmad16

Fiskefrikadeller fra fiskemanden, gulerodsråkost, remoulade, og blomkålssalat (finhakket blomkål, feta, hasselnødder).

 

  5 comments for “Det handler om mad – igen.

 1. 24. maj 2016 at 8:10

  Det ser godt ud… Kan se vi spiser meget forskelligt 🙂
  Spiser I overvejende LCHF?
  Kh. Birgitte

  • Maria
   24. maj 2016 at 9:32

   Ja det er egentlig sjovt som man synes man spiser meget alment, men alligevel forskelligt fra hinanden? Hvad spiser i ?

   Vi spiser ikke desideret LCHF længere. Men vi spiser ikke så mange kulhydrater som mange måske gør, og så er der generet ret meget grønt og kød i vores måltider. Der er fx tit masser af grøntsager i vores gryderetter / sovse. Og så er vi virkelig glade for smør & f!øde i maden. Så vi er nok ret inspireret af LCHF stadig, men meget modereret ift dem der gør det som en sport ?

   Kh Maria.

   • 24. maj 2016 at 9:55

    Vi spiser pasta, ris eller kartofler til stort set hvert måltid, men vi spiser ikke så meget varme grøntsager (mest kun dem jeg ‘skjuler’ i maden).
    I denne uge har vi f.eks. fået pitabrød med tun, rugbrød med fiskefilet & andet pålæg, wok med skinkestrimler, alt-i-én-gryde pasta og i dag gryderet med fløde (fra fryseren)… Elsker bønne-fritter og vi får aldrig tærte, da ungerne ikke er begejstrede for det 😉 kh. Birgitte

    • Maria
     25. maj 2016 at 20:26

     Det er ellers også lækker mad i får synes jeg ?
     Vi har ofte en rugbrødsdag i ugen, det er genialt de dage hvor man ikke har tid og ork til at lave en masse.
     Vi får næsten aldrig lasange, ingen af mine børn kan ret godt lide det. Ærgerligt, for vi voksne kan godt lide det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *