Aj vel ?

Jeg plejer ikke som sådan at blive ramt af efteråret.

Men i år er der altså noget der tynger mig lidt. Om det er det faktum at vi nu på 5. år kører på afbrudt nattesøvn ( you do the math…. Da mellemste på 4½ begyndte at sove igennem, fik vi mindste på nu knappe 2½. Og han vågner stadig 95% af tiden en gang hver nat hvor han kommer i smørhullet ved os voksne). Om det er fordi jeg har fusking hostet i en måned nu, og konstant går og spritter af og hoster i ærmet, eller måske det faktum at jeg går og glemmer ting, fordi jeg i virkeligheden har for mange tanker i hovedet. I ved, bare sådanne tanker om fremtid og sygdom og andre festlige ting.

Ironi kan forekomme.

20171014_145234

Jeg er ikke som sådan ‘blå’. Men jeg er satterme træt, af at være træt. Og jeg har bestemt mig for, at jeg vil gøre hvad jeg kan, for at vende skuden og huske på mit faktisk glimragende humør, huske på at ’sige pyt’. Og så også lige at blive ved med at følge min mavefornemmelse – for den plejer sjældent at svigte mig.

 

Jeg er allerede startet, på at gøre ting der gør mig godt. Som altid, så har jeg lavet en liste. Og måske kan den inspirere andre til at lette efterårsblues eller bare til nogle rare efterårsvaner der gør godt.

 

 • Jeg motionerer ! Jaja, det siger alle er så godt, og det ER det altså. Jeg går til noget bootcamp træning ved en helt igennem FAB træner 2 gange i ugen. Det er en time pr gang, og udover at jeg sveder som et svin, så får jeg arbejdet hele kroppen så effektivt igennem som jeg aldrig selv har formået. Vi snakker træning med kettleballs, TRX, og egen kropsvægt, og det er SÅ fedt. Udover det, forsøger jeg at få plads til en løbetur i ny og næ.
 • Jeg går mange ture med hunden. Det er så rart at tømme hovedet og få frisk luft efter ofte lange dage indendørs på arbejdet. I det hele taget sørger jeg for frisk luft. Haven giver stadig noget at lave fx.
 • Jeg tager trapperne på arbejdet. Jeg arbejder i et hus på 4 etager, og der er MANGE ture op og ned af trapperne i løbet af en dag.
 • Jeg forsøger at spise sundt og varieret. Men jeg har droppet forbud mod bestemte madvarer. Det fungerer ikke i længden for mig – jeg bliver ikke en rar person af at undvære brød!
 • Jeg er begyndt at havbade. Jeg har en intention om at blive ved så længe jeg overhovedet kan, for hooold nu kæft manner det er lækkert. Dét giver energi og godt humør.
 • Jeg har sænket forventningerne til hvad jeg skal kunne nå af praktiske ting hjemme – jeg vil meget hellere strikke og se serier.
 • Jeg hører podcast’s. I flertal. Jeg har klare favoritter i ‘Mads & Monopolet’, ‘Voksen ABC’, ‘Detox din hjerne’, ‘Third ear’ (håber snart de kommer med mere) og den hylemorsomme ‘My dad wrote a porno’. Jeg hører altid podcast  når jeg kører til/fra arbejde, når jeg er alene om fx opvasken eller på en løbetur.
 • Jeg forsøger at skabe alenetid med hver af ungerne. Specielt største og jeg har nogle ting vi er fælles om nu, efter nogle år hvor hun har været skubbet lidt bag i køen pga de små.
 • Jeg forsøger at komme i seng i ordentlig tid…. forsøger virkelig.
 • Jeg insisterer på alenetid fra tid til anden. Jeg er jo aldeles godt gift, så min mand er fuldt ud forstående når jeg trækker mig og er introvert.
 • Jeg gider ikke have dårlig samvittighed, og jeg gider ikke spilde min tid på idioti. Dette her sidste punkt er faktisk en pænt god leveregel – så kan man spare sig selv for meget.

 

Jeg håber mine tiltag / vaner kan afhjælpe noget træt- og tunghed. Eller også skal man måske bare acceptere lavere tempo og energi nu hvor der er flere mørke end lyse timer.
20171014_145402 20171014_150810

(billederne er fra i lørdags hvor mellemste barn var på weekend ved bedsteforældrene, og resten af os tog en tur til Moesgaard strand. Og jeg fik en dukkert)

Den store og fantastiske EFTERÅRSLISTE.

Jeg elsker lister!

Men det skal være lister der giver overblik, eller lister der remser alt det gode op jeg gerne vil, eller har bedrevet. Lister kan også være dræbende, hvis ikke man må afvige fra dem, og hvis de bliver køreplanen for ens dag / liv, så er det ikke længere så afsindigt fedt. Sådanne lister gider jeg ikke.

Efterårslisten der imod – den er fyldt til bristepunktet med ting jeg gerne vil, ting der er planlagt i kalenderen, og ting der gør mig glad her i efteråret. Folk har det med at klage sig over efterårets komme, men uhh hvor jeg altså elsker den årstid med dens flotte farver, friske sprøde luft, klarhed, ro, og også ruskende regn.

I dette efterår glæder jeg mig til:

– Vi skal finde nogle kastanjer, ungerne og jeg, og så tror jeg i hvert fald Edith kan være med til at lave edderkoppespind med farvet garn.

– Æbler! Æbler i lange baner. Vi skal lave gammeldags traditionel æblekage med makroner og flødeskum. Vi skal bage boller med revede æbler og kanel i, og så tror jeg vi skal prøve at lave æblechips/ tørrede æbler i ovnen.

– Stranden. Altid stranden. Jeg vil gå ture langs havet og snuse saltduften helt ned i bunden af lungerne. Og både ungerne og hunden vil grave huller og med garanti få alt for våde fødder. Vi skal samle fine skaller. Og huske et par ekstra tørre sokker.

– Familieweekend ! Med mine søskende, mænd & koner, og børn og svigerbørn og ja os alle sammen. Vi samles ved vores forældre og er sammen en hel weekend fyldt med mad og hygge. Jeg glæder mig helt særligt til lige præcis denne her weekend i år – det er alt for sjældent vi alle ses samtidig.

– Halloween. Ikke at vi som sådan selv fejrer det. Men jeg synes det er hyggeligt at udhule græskar og stille lys i, ude i mørket. Og der er også den årlige halloweenfest i de smås institution. Det tror jeg bliver hyggeligt i år.

– Dyrehaven. Vi har faktisk aldrig været i dyrehaven i Moesgaard, og jeg synes simpelthen det er SÅ ærgerligt. Det kunne jeg tænke mig at gøre noget ved i år.

– Sommerhus. Af hele to omgange.

– Først en weekend bare jeg og en god veninde. Vi skal have masser af uforstyrret tid til snak og strik og god mad. Og havduft selvsagt. Det kan godt gå hen og blive en tradition, i hvert fald er det nu anden gang vi har prioteret den form for venindetid sammen. Det er guld værd!

– En måneds tid senere tager jeg hele min lille storfamilie med under armen, og drøner sammen med det bedste vennepar og deres unger i pool sommerhus. Igen med samme formål – afslapning, snak, og god mad. Og strik (og hemmelige smøger) til mig. Dette er også efterhånden en tradition. Vi har nemlig fundet ud af, at udover vi er fantastisk gode venner, så er vi faktisk også rigtig gode til at feriere sammen. Tror det er 5. gang vi skal afsted på tur sammen nu.

– Teenageren bliver officielt teenager. Jeg planlægger en vulgært stor og god kage at fejre hende med. Det har hun fortjent, hun er noget af det dejligste man kan få af teenagere. (alt er selvf relativt. Men når hun ikke synes jeg er en giga pinlig nar, så er hun stadig ret glad for mig. Og det er alt andet lige ret fedt for gammelmor her.)

***

Så det er mit efterår – jeg glæder mig og jeg nyder at være igang med det.

Dejlig søndag til jer der læser med ❤

 

 

Efterårs listen.

efterår

 

På kalenderen er det blevet efterår nu. September måned landede igår. På en sprød sensommerdag med næsten 20 grader, men også med den der friskhed i luften der varsler efterår.

Det er SKØNT! Og sådan er dagene lige nu. Skønne ! Sådan tidlig efterårsagtige med den der særlige duft, og det der særlige lys der varsler noget nyt. Og med det kommer det omskiftelige vejr, hvor vægten kommer til at lægge mere og mere på indesysler, og mindre og mindre af udetimer. Men mon ikke der stadig er mange terrassetimer til os – vi er i hvert fald ikke der endnu hvor vi rykker helt ind, vi er kun der hvor vi kan mærke det varsle.

Jeg har bygget lidt på en efterårsliste – om hvad vil jeg drømme om at gøre de næste måneder, der er skisme mange rare ting på kan jeg se:

 

I efteråret vil jeg: 

 

 •  Få hentet den gamle kurve/bambus sofa hjem fra svigermors sommerhus – så kan vi sidde i den i haven med tæpper om livet og samle efterårssol på kinderne.
 •  Brygge the i min nye (gamle arve-) thekande.
 •  Male badeværelses døren.
 •  Male køkkenvæggen, de 2 hylder og listen på bordpladen.
 •  Pakke hele familiens sommertøj væk.
 • Læse bøger.
 •  Fortsætte på boot camp, og sørenme også opstarte på endnu en omgang. Det er GODT!
 • Lave gode fyldige supper.
 •  Gøre haven efterårsklar. (luge de sidste gange, fortsat klippe græsset, få købt ny blåbærbusk i stedet for den der er gået ud, rydde op i højbedene)
 •  Strikke nye huer til alle i familien. Har allerede fundet en vældig fin én jeg vil lave til mig selv.
 • Flette fingre med ham den dejlige med de gode arme.
 •  Opstarte uddannelse til ‘kompetent vejleder’. Uhh, hvor jeg glæder mig!
 •  Tage 4 dage til London med Andrea.
 • Lave æble crumble. Og æbletærte. Med masser af kold flødeskum til.
 • Få sat de praktiske hverdagsopgaver i et system.
 • Gå tur i skoven.
 • Lave edderkoppespind med ungerne, af kastanjer og garn.
 • Blive ved med at løbe – er pt kommet ind i en god stime. Jey.
 • Være sammen med gode venner.
 • Sove  middagslur når det er muligt.
 • Følge med Edith til gymnastik hver onsdag.
 • Finde tid til at sy.

***

I øvrigt har jeg opdateret / fulgt op på den haveliste jeg lavede i forsommeren – den ligger lige HER, hvis man vil se med. Det er bestemt ikke alt vi har nået / har prioteret, men der er nu også bedrevet en del.